Konsolosluk Vize İşlemleri

   Vize müracaat formunun önlü arkalı yazıcı çıktısı alınıp büyük ve okunaklı harfler ile doldurulması ve başvuru sahibi tarafından imzalanması gerekmektedir.

          Vize Anket Formu (Türkçe)
Adobe Reader İndir

Önemli Hatırlatmalar.
  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları vize almak zorundadır.
  • Yeşil (Hususi), Gri (Hizmet), Kırmıza (Diplomatik) pasaportlardan vize istenmemektedir.
  • Pasaportunuzun ikinci sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün imzalı olmasına vize için pasaportunuzda boş sayfa bulunmasına ve pasaport temdit süresinin en az 6 ay olmasına dikkat edilmelidir. (Senelik vize başvurularında pasaport temdik süresinin en az 2 yıl olmasına dikkat edilmelidir.)
  • Her tür vizeler için Belarus Cumhuriyeti’nin sağlık seyahat sigortasının alınması zorunludur.
  • Yabancı uyruklu vatandaşların vize başvuruları sırasında oturma izinlerinin fotokopisini ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Normal vize 7 İş Günü içinde sonuçlandırılır.
  • Ekspres vize 4 İş Günü içinde sonuçlandırılır.
  • Vize formunu bizzat vize alacak kişi tarafından eksiksiz doldurulması gerekir. Formda yanlış bilgi verildiği takdirde, vize talebi sebebi açıklanmadan red olunur.
  • Vize ücretleri hiç bir koşulda iade edilemez.
  • Minsk Havalimanı Gümrük Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Belarus Cumhuriyeti'ne giriş / çıkış yapacak yolcuların yanlarında bulunduracakları nakit tutarlar ile ilgili sınırlamalar:
    a) Girişte, 10.000 USD tutara kadar deklarasyon gerekli değildir.
    b) Çıkışta, 3.000 USD tutara kadar deklarasyon gerekli değildir. 3.000 - 10.000 USD arası deklare edilmelidir. 10.000 USD üzeri meblağın çıkışı yasaktır.
    Bu kurallara uyulmaması halinde nakit meblağa Gümrük İdaresi'nce el konulur. Konuya gerekli hassasiyetin gösterilerek, yolcularınızı bilgilendirmeniz hususunu önemle rica ederiz.
       VİZE TİPLERİ
    Ticari Vize
    Misafir Vizesi
    Turistik Vize
    Öğrenim Vizesi
    Transit Vize

  • Ticari Vize

    İş adamlarımızın iş görüşmeleri için kullandıkları vize tipidir.

        Gerekli Evraklar
     
    Süre 1 AY 3 AY
    Giriş Sayısı Tek Girişli Tek Girişli
    Gereken Evraklar 1. Pasaport (en az 6 aylık) 1. Pasaport (en az 6 aylık)
    2. Bir adet fotoğraf 2. Bir adet fotoğraf
    3. Vize anket formu 3. Vize anket formu
    4. Belarus'taki tüzel kişilikten ticari davetiye (Faks) / Belarus'taki tüzel kişilik ilk kez Türk vatandaşı davet ediyorsa;
    a) Belarustaki tüzel kişiliğin "Firma registre belgesi" (Faks)
    b) Belarustaki tüzel kişiğilin "Vergi belgesi" UNN Belgesi (Faks)
    4. Belarus'taki tüzel kişilikten ticari davetiye (Faksl) / Belarus'taki tüzel kişilik ilk kez Türk vatandaşı davet ediyorsa;
    a) Belarustaki tüzel kişiliğin "Firma registre belgesi" (Faks)
    b) Belarustaki tüzel kişiğilin "Vergi belgesi" UNN Belgesi (Faks)

     
    3 AY 3 AY 1 YIL
    Çift Girişli Çok Girişli Çok Girişli
    1. Pasaport (en az 6 aylık) 1. Pasaport (en az 6 aylık) 1. Pasaport (en az 2 yıllık)
    2. Bir adet fotoğraf 2. Bir adet fotoğraf 2. Bir adet fotoğraf
    3. Vize anket formu 3. Vize anket formu 3. Vize anket formu
    4. Belarus'taki tüzel kişilikten ticari davetiye (Faks) / Belarus'taki tüzel kişilik ilk kez Türk vatandaşı davet ediyorsa;
    a) Belarustaki tüzel kişiliğin "Firma registre belgesi" (Faks)
    b) Belarustaki tüzel kişiğilin "Vergi belgesi" UNN Belgesi (Faks)
    4. Belarus'taki tüzel kişilikten ticari davetiye (Faks) / Belarus'taki tüzel kişilik ilk kez Türk vatandaşı davet ediyorsa;
    a) Belarustaki tüzel kişiliğin "Firma registre belgesi" (Faks)
    b) Belarustaki tüzel kişiğilin "Vergi belgesi" UNN Belgesi (Faks)
    4. Belarus'taki tüzel kişilikten uzun vadeli ticari davetiye (Orjinal)
    5. Belarus'taki tüzel kişiliğin  "Firma Registre Belgesi" (Faks)
    6. Belarus'taki tüzel kişiliğin "Vergi Belgesi" UNN Belgesi
        7. Belarus'taki tüzel kişiliğin bulunduğu şehir belediyesinin REGISTRE VE LİSANS BÖLÜMÜ'nden faliyet belgesi (Orjinal)
        8. Belarus firması ile Türk firması arasında anlaşma fotokopisi (Rusça), ve her sayfada Belarus Firmasının kaşe ve onayı olacak.
        9. Türkiye'deki firmadan şirket evrakları (Faaliyet belgesi, Vergi Levhası, Ticaret Sicil Gazetesi, İmza sirküleri
        10. Türkiye'deki firmadan vize alınacak kişinin şirkette görevli olduğuna dair şirket antetli kağıdına dilekçe.

    Ticari davetiye örneği (Kısa Vadeli) için tıklayın
    Ticari davetiye örneği (Uzun Vadeli) için tıklayın

    Misafir Vizesi

    Belarus Cumhuriyeti'nde bir adrese misafir olarak gidecek vatandaşlarımız için uygulanan vize tipidir.

        Gerekli Evraklar
    1- Pasaport (en az 6 aylık)
    2- 1 adet fotoğraf (arka fon beyaz olacak ve önden çekilmiş kulaklar açık olacak)
    3- Vize anket formu
    4- Özel şahıstan OVİR'den alınmış orjinal davetiye

    Misafir vizesi davetiye örneği için tıklayın

    Turistik Vize

    Belarus Cumhuriyeti’ni turist olarak gezmek, görmek ve ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımız için gerekli olan vize tipidir.

        Gerekli Evraklar
    1- Pasaport (en az 6 aylık)
    2- 1 adet fotoğraf (arka fon beyaz olacak ve önden çekilmiş kulaklar açık olacak)
    3- Vize anket formu
    4- Otel rezervasyonu (orjinal, konfirme edilmiş)

    Öğrenim Vizesi

    Belarus Cumhuriyeti’nde eğitim almak için gidecek olan vatandaşlarımız için gerekli olan vize tipidir.

        Gerekli Evraklar
    1- Pasaport (en az 1 yıllık)
    2- 1 adet fotoğraf (arka fon beyaz olacak ve önden çekilmiş kulaklar açık olacak)
    3- Vize anket formu
    4- Öğrenim kurumundan gönderilmiş orjinal davetiye

    Transit Vize

    Belarus Cumhuriyeti üzerinden başka bir ülkeye gidecek olan vatandaşlarımız için gerekli olan vize tipidir.

        Gerekli Evraklar
    1- Pasaport (en az 1 yıllık)
    2- 1 adet fotoğraf (arka fon beyaz olacak ve önden çekilmiş kulaklar açık olacak)
    3- Vize anket formu
    4- Son gideceği ülkenin vizesi